A A A K K K
людям з порушенням зору
Гуманітарний відділ виконавчого комітету Миронівської міської ради Обухівського району Київської області

Харчування

 

Здорове харчування – стиль життя, який сприяє міцному здоров’ю та довголіттю.  Бережімо себе і харчуймося правильно!

1. Водний баланс 🥤 Навіщо його підтримувати: 

 

2. Чому треба їсти більше овочів та фруктів: 

 

3. Що ми їмо і чому хворіємо 🥗 Тарілка здорового харчування: 

 

4. Корисні дитячі смаколики: 

 

5. Дитяче харчування | Білки, жири і вуглеводи: 

 

6. Йододефіцит. Як йодована сіль впливає на IQ нації: 

 

7. Як уникнути залізодефіциту: 

 

8. Вітамінні дефіцити і як їх попередити: 

 

 

Управління безпечністю харчових продуктів

Меню - це черговий, а не остаточний крок до реформування системи харчування у ЗДО. Вже зараз ми розпочинаємо наступний, фінальний, етап реформи - підготовку великого рецептурного збірника.

Меню та технологічна документація

Норми та Порядок організації харчування в закладах дошкільної освіти

Особливості норм харчування

 У 2020 році питання покращення харчування у школах України було піднято на державний рівень Створена робоча група, завданням якої стало повне оновлення системи шкільного харчування. До робочої групи увійшов Євген Клопотенко та команда CultFood, фахівці Міністерства охорони здоров’я, Міністерства освіти і науки, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Держпродспоживслужби, Антимонопольного комітету, Державної аудиторської служби, а також та експерти ЮНІСЕФ. Результат роботи робочої групи - оновлення нормативної бази, У січні 2021 року набув чинності новий Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти, а Норми та Порядок організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку почнуть діяти з 1 вересня 2021 року. Оновлення харчоблоків:

У 2020 році вперше було виділено державну субвенцію у розмірі 400 млн грн для переобладнання шкіл. Її було використано для закупівлі обладнання й модернізації харчоблоків у 1809 закладах освіти. Затвердження оновлених методичних рекомендацій щодо здійснення закупівель у шкільні їдальні. Розробка та впровадження у школах методичних настанов для використання системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР)

До початку навчального року меню будуть рекомендовані МОЗ за попереднім погодженням з МЕРТ, МОН та Держпродспоживслужбою і не потребуватимуть жодних додаткових погоджень. Шкільні їдальні отримають готову технологічну документацію на страви та вироби. Це полегшить їхню роботу, а також стане гарантією того, що діти отримуватимуть страви, які добре поєднуються між собою та є різноманітними

 

Нормативно – правові документи з питань організації харчування

(визначають основні санітарно-епідеміологічні вимоги організації харчування, алгоритм роботи та здійснення контролю за реалізацією вимог чинного законодавства щодо харчування дітей в закладах освіти)

 

Вхід для адміністратора