A A A K K K
людям з порушенням зору
Гуманітарний відділ виконавчого комітету Миронівської міської ради Обухівського району Київської області

Тиждень безпеки дорожнього руху в Миронівському академічному ліцеї №2

Дата: 25.05.2021 10:11
Кількість переглядів: 67

Життя – це найдорожчий скарб. Та в дитинстві ми не розуміємо, що ним треба дорожити.  У цей час майбутнє уявляється безхмарним,  життя – безкінечним. Та насправді це не так. Мить – і яскраві фарби радості змінюються на сумні відтінки біди. А щоб цього не сталося, дітям потрібні знання правил:  як діяти в тій чи іншій ситуації, і головне -  чітко їх дотримуватись. Тож  в Україні з 17 по 21 травня  тривав Тиждень безпеки дорожнього руху, метою якого була профілактика дорожньо-транспортного травматизму за участю дітей та усвідомлення необхідності вироблення навичок дотримання правил поведінки на дорозі. Активними учасниками цього тижня стали всі учнівські колективи ліцею №2. Так, під час заходів здобувачі освіти  знайомилися з найактуальнішими причинами ДТП, учасниками яких є діти, повторювали  правила дорожнього руху, які убезпечують потрапляння школярів у ДТП. А ще  об’єднувалися в команди,  щоб позмагатися між собою,  беручи участь у вікторині «Я - за безпеку на дорозі!»;  створювали колажі “10 правил пішохода”.  Учні 8-А класу взяли  участь у Всеукраїнському  конкурсі відеоробіт  «Будь помітним на дорозі», організаторами якого є  Міжнародний благодійний фонд «Допомоги постраждалим внаслідок ДТП» спільно з Міносвіти України та Моторним (транспортним) страховим бюро України.  Це стало доброю нагодою поділитися своєю унікальною відеороботою з теми носіння світлоповертальних елементів заради безпеки на дорозі. Випускники  творчо підійшли до створення   відеоролика соціальної реклами «Твоя безпека на дорозі». Наймолодші здобувачі освіти  із захопленням переглядали  відео «Небезпечна гра» та  повчальні мультфільми, а ще самі ставали акторами  лялькових  мінівистав.  Віртуальні подорожі та квести  дозволили малечі завітати у Країну дорожніх знаків. А ще свої знання з ПДР учні відображали у яскравих малюнках.

Зважаючи на те, що скоро розпочнуться довготривалі літні канікули,  класні керівники провели індивідуальні та групові профілактичні бесіди з учнями, що мають велосипеди, роликові ковзани, скейти тощо. Варто зазначити, що в усіх  учнівських колективах  був  проведений Єдиний національний урок «Будь помітним на дорозі». Та головне, мабуть, те, що  проведені заходи змусили  дітей усвідомити  ступінь їх відповідальності як учасників дорожнього руху.

 Тиждень дорожнього руху відбувся   з урахуванням протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання ускладнення епідемічної ситуації внаслідок поширення коронавірусної хвороби (COVID-19).


« повернутися

Вхід для адміністратора