A A A K K K
людям з порушенням зору
Гуманітарний відділ виконавчого комітету Миронівської міської ради Обухівського району Київської області

Тиждень безпеки дорожнього руху в Іванівському академічному ліцеї

Дата: 25.05.2021 11:21
Кількість переглядів: 223

З 17-21 травня 2021 року в Україні стартував щорічний Тиждень безпеки дорожнього руху. Саме тому в Іванівському академічному ліцеї були проведені виховні години, бесіди, вікторини, квести, виставки, єдиний національний урок «Будь помітним на дорозі» з питань повторення знань безпеки дорожнього руху.
   В рамках тижня учні 1 класу в цікавій ігровій формі ознайомилися з місцями безпечного переходу проїжджої частини дороги, із дорожніми знаками. Дізналися про роль світловідбиваючих наліпок на одязі, переглянули мультфільм «Правила безпеки на дорозі» та намалювали малюнки.

 Тиждень безпеки дорожнього руху у 2 класі проходив насичено та цікаво. Другокласники повторили правила безпечної поведінки учасників дорожнього руху, виготовили книжку-розмальовку «Правила для маленьких пішоходів», взяли участь у квесті «Безпека на дорозі». А дівчатка продемонстрували показ «безпечної моди» «Будь помітним на дорозі».

  Учні 3 класу, переглянувши відео «Увага! На дорозі діти!» та «Будь помітним! Засвітись!», повторили правила дорожнього руху та дізналися про світловідбиваючі наліпки. Потім виготовили дорожні знаки.

    Учні 4 класу до Тижня Безпеки Дорожнього руху провели практичне заняття «Безпечний перехід проїжджої частини». Діти пригадали правила переходу вулиці на нерегульованому пішохідному переході, звернули увагу на дорожні знаки та згадали їх позначення. Обговорили необхідність камер відеоспостереження і необхідність наявності світлофорів на перехресті. Говорили про рух вулицею за несприятливих погодніх умов та складали власні правила, як вберегтись пішоходам та водіям від дорожньо-транспортних пригод.

   Протягом тижня діти 5 класу організовано приймали участь у Тижні безпеки дорожнього руху. Переглянувши відеофільм "Дорога – це небезпечно", зрозуміли, як робити правильний вибір в разі виникнення дорожньої небезпеки. Провели вікторину на тему "Ти пішохід і пасажир" для поглиблення теоретичних знань та малювали малюнки. Відбувся тренінг-практикум щодо формування ціннісного ставлення до власного життя і здоров'я. Тижнева робота класного керівника Бойко Ю.В. із дітьми пропагувала дорожно-транспортний травматизм, а також прививала навички дисциплінованості на вулицях і дорогах.

   У рамках Тижня безпеки дорожнього руху з учнями 7 класу було проведено виховний захід «Ми – учасники дорожнього руху», під час якої звернули увагу на світловідбиваючі елементи, вікторину «Найрозумніший пішохід». З найменшими вихованцями дитячого садка семикласниці провели бесіду «Правила вуличного руху для малят». Школярі мали змогу переглянути фільм «Будь видимим на дорозі».

Безпека пішоходів залежить від того, як вони себе поводять, уважні, знають Правила дорожнього руху, уміють зорієнтуватись в будь-яких ситуаціях. Тому, в 9 класі на уроці «Будь помітним на дорозі», учні практично закріпили навички безпечної поведінки на вулицях села.

    У 10 класі до Дня безпеки дорожнього руху був проведений національний урок «Будь помітним на дорозі». На уроці переглянули презентацію на тему: «Твоя помітність – твоя відповідальність». Говорили про наслідки порушень Правил дорожнього руху, провели практичне заняття та пройшли тест по правилах дорожнього руху.

   Учні 11 класу переглянули презентацію «Безпека на дорогах». Повторили знаки безпечного переходу дороги, дорожню розмітку, види світлофорів. Провели вікторину «Причини небезпечних ситуацій на дорозі».

У дитячому садку також проходив тиждень виховних заходів та занять на тему: «Будь помітним на дорозі». Діти були дуже старанні та працьовиті, зіграли у сюжетно-рольову гру «Будь обережним на дорозі!», навчилися малювати світлофор та вивчили значення кожного кольорового сигналу. Зрозуміли, що у транспорті є певна категорія людей, яким обов’язково потрібно поступатися місцем. Ходили на екскурсію до пішохідного переходу, де діти завзято та з цікавістю навчилися правильно переходити дорогу.

   У шкільній бібліотеці була представлена книжкова виставка-пам'ятка «Дорожня азбука пішохода». У цікавій ігровій формі учні початкової школи пригадали правила безпечної поведінки на дорозі, грали в гру «Хто я?», розмальовували розмальовки. Для того, щоб  легше опанувати Правила для учасників руху на дорогах, учні 5 і 6 класів підготували малюнки на виставку «Безпека на дорозі – безпека життя».

   Проведення Тижня показало, що учні в достатній мірі знають Правила дорожнього руху, володіють навичками поведінки на вулиці, дорозі, вміють знайти вихід з будь-якої ситуації, пов’язаної з дорожнім рухом. Тиждень поглибив знання учнів у відповідній сфері, сприяв розвитку практичних навичок, поглибленню знань Правил дорожнього руху.


« повернутися

Вхід для адміністратора