A A A K K K
людям з порушенням зору
Гуманітарний відділ виконавчого комітету Миронівської міської ради Обухівського району Київської області

ТЕХНОЛОГІЇ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ

Дата: 12.01.2021 11:43
Кількість переглядів: 96

ТЕХНОЛОГІЇ ДИСТАНЦІЙНОГО
НАВЧАННЯ
ДЛЯ ВДОСКОНАЛЕННЯ ПРОФЕСІЙНИХ
НАВИЧОК – ОПУБЛІКОВАНО ПОРАДИ ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ

Європейський навчальний фонд (ETF) на платформі Open Space опублікував 10 порад щодо дистанційного навчання для вчителів:

  1. Приймайте етапи розвитку дистанційного навчання. Обмін досвідом між колегами сприятиме покращенню якості надання освітніх послуг.  Технології дистанційного навчання повинні вдосконалювати ваші професійні навички, а не змінювати. 
  2. Слідкуйте за результатами навчання, ставлення своїх учнів до такого навчання та своїм добробутом. Не намагайтеся давати більше інформації для учнів – краще менше, але з користю. 
  3. Використовуйте різні методи та прийоми під час дистанційного навчання. Для досягнення відмінного результату можна поєднувати стандартні методи із цифровими технологіями. Це надасть вашим урокам різноманітності, але водночас не забувайте про почуття міри.
  4. Плануйте свій час. Для кожного уроку близько 20 хв знадобиться  на викладення теоретичного матеріалу, а решта часу – для практики, застосування та закріплення матеріалу. Найважливіше, при будь-якій формі навчання, спілкування з учнями. Відеочати з учнями мають стати нормою.
  5. Розподіляйте великі завдання на етапи з чіткими часовими рамками. Так  учням легше й зрозуміліше опрацьовувати матеріал.  
  6. Мотивуйте себе та своїх учнів. Оцінюйте, вдосконалюйте кожен урок та насолоджуйтесь досягнутим успіхом. Будьте взірцем для наслідування та будьте в мережі в зазначений час. Не порівнюйте результати під час дистанційного навчання з тими, що прогнозували отримати в класі.
  7. Навчайтеся вчитися. Показуйте своїм учням, що ви готові до змін і вмієте використовувати в освітньому процесі сучасні технології. 
  8. Довіряйте керівництву та своїм співробітникам. Ваші досягнення будуть оцінені так само, як під час звичайних уроків.
  9. Отримуйте зворотній зв’язок від колег та учнів. Відгуки від учнів, батьків та колег покращують якість уроків та збільшують зацікавленість до них.
  10. Насолоджуйтеся своєю професією. Ваша діяльність важлива для суспільства та країни. Ви впливаєте на розвиток та становлення майбутнього. 

Ресурс: https://mon.gov.ua/ua/news/tehnologiyi-distancijnogo-navchannya-dlya-vdoskonalennya-profesijnih-navichok-opublikovano-poradi-dlya-vchiteliv


« повернутися

Вхід для адміністратора