A A A K K K
людям з порушенням зору
Гуманітарний відділ виконавчого комітету Миронівської міської ради Обухівського району Київської області

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРС “УЧИТЕЛЬ РОКУ”

Дата: 06.10.2020 11:52
Кількість переглядів: 85

Стартує всеукраїнський конкурс „Учитель року – 2021” у номінаціях:  „Керівник закладу освіти”, „Математика”, „Трудове навчання”, „Українська  мова та література”ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРС “УЧИТЕЛЬ РОКУ”

Всеукраїнський конкурс «Учитель року» є конкурсом професійної майстерності вчителів, який проводиться на державному рівні на виконання Указу Президента України від 29 червня 1995 року № 489 «Про всеукраїнський конкурс «Учитель року», з метою підвищення престижності професії вчителя в суспільстві.

Завдання конкурсу: виявлення та підтримка талановитих педагогічних працівників, поширення кращого педагогічного досвіду; розвиток творчого потенціалу вчителя та підвищення його професійної майстерності; сприяння самореалізації вчителя.

Конкурс організовується відповідно до Положення про всеукраїнський конкурс «Учитель року», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 серпня 1995 року № 638 (із змінами, внесеними згідно з постановою Кабінету Міністрів України № 370 від 16.05.2018)

Конкурс проводиться у декількох номінаціях щороку у три тури:

  • перший, зональний в зонах, визначених структурним підрозділом з питань освіти Київської обласної держадміністрації з урахуванням кількості зареєстрованих учасників конкурсу педагогічних працівників закладів загальної середньої, що перебувають в районному, міському, обласному, державному підпорядкуванні та відносяться до об’єднань територіальних громад;
  • другий, регіональний в м. Києві;
  • третій, всеукраїнський.

Перший і другий тури конкурсу можуть проводитися в один або два (відбірковий та фінальний) етапи. Третій тур конкурсу проводиться у два етапи відбірковий та фінальний. Участь у кожному наступному турі конкурсу беруть переможці попереднього туру в кожній номінації.

Конкурс проводиться на добровільних засадах серед педагогічних працівників закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної) освіти за основним місцем роботи, які мають стаж педагогічної роботи не менше трьох років.

Центральний організаційний комітет конкурсу щороку затверджує умови та порядок проведення конкурсу та не пізніше ніж за два місяці до початку першого туру конкурсу забезпечує їх доведення до відома педагогічної громадськості шляхом розміщення на офіційному веб-сайті МОН.

Членами фахового журі стають найдосвідченіші представники загальноосвітніх навчальних закладів, вищої школи, наукових установ, інститутів післядипломної педагогічної освіти, громадських організацій, переможці і лауреати конкурсу минулих років.

За результатами конкурсних випробувань відбіркового етапу третього туру конкурсу у кожній номінації визначаються 12 конкурсантів, які набрали найбільшу кількість балів та продовжують змагання у фінальному етапі.

На підставі рішення журі кожної номінації третього туру конкурсу центральний організаційний комітет вносить МОН пропозиції щодо внесення клопотань про присвоєння переможцям конкурсу почесного звання «Заслужений вчитель України», нагородження лауреатів грамотами Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

"УЧИТЕЛЬ РОКУ – 2021»: завершилася реєстрація на конкурс

Завершилася реєстрація учасників всеукраїнського конкурсу «Учитель року2021»,  яка тривала до 4 жовтня цього року за https://mon.gov.ua/ua/konkursi-dlya-pedagogiv/konkurs-uchitel-roku/uchitel-roku-2021.

15 педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти Миронівської міської ОТГ змагатимуться у п’яти номінаціях: «Керівник закладу освіти» (3 учасники), «Українська мова та література» (5 учасників), «Математика» (5 учасників), «Трудове навчання» (2 учасники).

02 листопада 2020 року розпочнеться  перший, зональний тур Конкурсу, переможці якого далі змагатимуться на регіональному рівні.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора