A A A K K K
людям з порушенням зору
Гуманітарний відділ виконавчого комітету Миронівської міської ради Обухівського району Київської області

Нестеров Роман Григорович

Дата: 27.11.2020 13:46
Кількість переглядів: 117

 Миронівщина багата талановитими людьми, серед них, краєзнавець та музеєзнавець, Нестеров Роман Григорович – великий патріот малої батьківщини, людина, яка все своє життя, свою прекрасну душу віддала збереженню й увічненню культурної і духовної спадщини рідного краю .

    НЕСТЕРОВ Роман Григорович народився 7 листопада 1920 р. Доля склалася так, що Роман Григорович тісно пов'язаний з історією Миронівщини. Проживав у Владиславці. За бойові заслуги у Великій Вітчизняній війні нагороджений двома орденами Слави, двома Великої Вітчизняної війни, орденами Червоної Зірки, «За мужність», «За заслуги» ІІІ ступеня. Вивчав історію Миронівського краю. З 1965 р. працював журналістом. Фронтовик і орденоносець, на сторінках газети, він розповідав про війну, про її героїв. 

Роман Григорович доклав чимало зусиль для створення історико-краєзнавчого му-зею району. Зібрав чимало експонатів, документів, свідчень та спогадів людей про непересічні події в історії Миронівщини. Зробив багато для спорудження Меморіалу загиблим воїнам в селі Ходорів.

Нестало Романа Григоровича 6 вересня 2016 року. Та залишилась пам'ять і залишились книги письменника краєзнавця, патріота рідного краю, чудової людини...

У читальному залі Миронівської базової бібліотеки відбулася телегодина - ушанування приурочена 100-річчю від дня народження краянина.


« повернутися

Вхід для адміністратора