A A A K K K
людям з порушенням зору
Гуманітарний відділ виконавчого комітету Миронівської міської ради Обухівського району Київської області

День пам’яті та примирення і День Перемоги над нацизмом у Іванівському академічному ліцеї

Дата: 17.05.2021 15:08
Кількість переглядів: 66

Наче птахи летять невблаганно літа,

Залишають свій стрій дорогі ветерани.

У минуле пішла найстрашніша війна,

Та про неї постійно нагадують рани.

 

З кожним роком все менше і менше стає

Тих людей, які нам здобули Перемогу.

Лише пам'ять забути про них не дає,

Пам’ятаймо про них і молімося Богу.

Віталій Назарук

 

 

 

 

В Іванівському академічному ліцеї під гаслом «1939-1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо!» проведено заходи, присвячені Дню пам’яті і примирення та Дню Перемоги над нацизмом.

Учні та вчителі долучилися до флешмобу «Пам’ятаємо», прикріпивши до одягу квітку червоного маку, як символ пам'яті майже 8 мільйонів загиблих громадян тодішньої Радянської України. Також у школі відбулися тематичні заходи:

  • майстер-клас з виготовлення квіток маку;
  • випуск стіннівок під гаслом «Ніколи знову!»;
  • уроки пам’яті «Вони йшли на смерть за Батьківщину», «Пам’ятаємо…», «Мужність і відвага крізь покоління», під час яких висвітлили події Другої світової  війни та бойовий шлях, що пройшов український народ за роки страшного пекла.

Багато горя і страхітливих втрат принесло Україні лихоліття світової війни. Не піде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу. Немає такого міста чи села, такого поля чи гаю, де б у жорстокій боротьбі не пролилася кров воїнів, де б не проявилась їхня могутність і відвага.

В шкільній бібліотеці про події тих років розповідає книжкова виставка - пам'ять «Нас надихають подвиги героїв». У дитячих серцях ніколи не згасне пам'ять про людей, які боронили свій отчий край.

Також учні Іванівського ліцею долучилися до пошукової акції «Збережемо пам’ять про подвиги», під час якої вони відшукали в старих альбомах та архівах фото своїх рідних і зробили світлини зі своїми прадідусями та прабабусями, які були учасниками Другої світової війни. Під час акції діти пригадали життя та подвиги своїх предків, які ціною власного життя боролися за світле майбутнє.

Пам’ятаємо тих, хто загинув у роки Другої світової війни, хто звеличив нашу землю у боротьбі за правду, справедливість, свободу, цілісність та єдність нашої держави.


« повернутися

Вхід для адміністратора