A A A K K K
людям з порушенням зору
Гуманітарний відділ виконавчого комітету Миронівської міської ради Обухівського району Київської області

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 16.02.2021 15:14
Кількість переглядів: 115

Відповідно до Указу Президента України від 11.02. 2004 р., 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Ця дата вибрана не випадково. Вона приурочена річниці виведення радянських військ з республіки Афганістан. Десять років йшла неоголошена безглузда війна. У тому кривавому поході обірвалися тисячі життів молодих радянських воїнів. Там, в ущелинах і на перевалах гористого Афганістану, воїни-інтернаціоналісти, по суті хлопчаки, одягнуті у військову форму, проявляли вірність бойовій дружбі, готовність пожертвувати собою заради товариша, безстрашність у бою, винахідливість у скрутній обстановці.

15.02.2021 в Миронівці біля пам’ятника загиблим воїнам- афганцям - землякам відбулися заходи-вшанування, на яких були присутні представники влади та громади, члени Миронівської спілки ветеранів Афганістану, учасники АТО. Традиційно ведучою мітингу-памяті стала директор Миронівської базової бібліотеки Наталія Хутько.

Працівники Миронівської базової бібліотеки підготували до цієї дати книжкову виставку-спогад „ Подвиг безсмертний – пам'ять нетлінна ”, яка експонується в читальній залі. До уваги відвідувачів бібліотеки представлені книги про війну в Афганістані, фотографії учасників бойових дій – наших земляків, статті із місцевих газет.

Також до вшанування пам’яті воїнів-афганців долучилися і сільські бібліотеки – філії Миронівської міської ТГ.

Війни! Скільки їх було в історії людства. І завжди – це страждання, сльози, втрата самого дорогоцінного в житті, біль… Таким болем для багатьох громадян колишнього Радянського Союзу став Афганістан. Залишається він біллю і сьогодні… https://fb.watch/3H9Nv-yGoN/


« повернутися

Вхід для адміністратора