A A A K K K
людям з порушенням зору
Гуманітарний відділ виконавчого комітету Миронівської міської ради Обухівського району Київської області

ФОРУМ ОСВІТЯН МИРОНІВЩИНИ 2023

Дата: 30.08.2023 16:18
Кількість переглядів: 48

  29 серпня 2023 року Гуманітарним відділом виконавчого комітету Миронівської міської ради Київської області для управлінців проведено Форум освітян Миронівщини. Змістовному обговоренню та вирішенню назрілих проблем  сприяла робота учасників у форум-групах за 7 основними напрямками: новий освітній простір, безпека, здоров’я та захист, розвиток і знання, цифровізація та електронне документування, національно-патріотичне виховання і волонтерство. Начальник гуманітарного відділу виконавчого комітету Миронівської міської ради Володимир Нечипоренко у своїй доповіді окреслив пріоритети розвитку освіти Миронівської громади та шляхи їх реалізації у новому 2023/2024 навчальному році.             

Вікторія Комар, директор Зеленьківської гімназії, та Леся Капустей, директор ОЗО «Миронівський академічний ліцей імені Т.Г.Шевченка», зупинилися на питаннях облаштування безпечного простору, зокрема кабінетів безпеки, в закладах освіти. Заступник директора з навчально-виховної роботи ОЗО «Миронівський академічний ліцей №3» Наталія Крутоголов презентувала сучасні форми роботи з обдарованими дітьми та результативність їх використання в освітньому процесі. У ході інтерактивного практикуму «Електронне документування» директор ОЗО «Потіцький ліцей» Олександр Зварич  продемонстрував переваги та можливості електронної платформи «Нові знання».

  Виступ вчителя фізичної культури Маслівської гімназії та керівника гуртка  Миронівського ЦДЮТ Петра Овсюхна привернув увагу освітян до національно-патріотичного виховання молоді як фактору розвитку національної свідомості, громадянської активності, правових цінностей зростаючого покоління.     Про освітнє волонтерство, відчуття своєї причетності до  суспільних подій, небайдужість та патріотизм йшлося у виступі Катерини Савченко, заступника директора з навчально-виховної роботи Росавської гімназії. Зарина Журавель, вихователь Полівського ЗДО, розповіла про виховання дітей дошкільного віку на традиціях українського народу. Відеоролики ОЗО «Миронівський академічний ліцей імені Т.Г.Шевченка» та Македонської гімназії  відтворили безпечний, комфортний і  мотивуючий освітній простір. Форум започаткував великий спільний проєкт, командою якого є управлінці та педагогічні працівники закладів освіти, запрошені промовці, координатори гуманітарного відділу. Кращі практики створення безпечного, здорового і мотивуючого освітнього середовища у закладах освіти,  сучасні форми роботи з обдарованими здобувачами освіти, електронне документування у закладах освіти, національна спрямованість освіти, причетність кожного до волонтерського руху – вагомі результати роботи освітянської громади.


« повернутися

Вхід для адміністратора