A A A K K K
людям з порушенням зору
Гуманітарний відділ виконавчого комітету Миронівської міської ради Обухівського району Київської області

Засідання предметно-методичної комісії заступників директорів

Дата: 11.03.2024 10:52
Кількість переглядів: 29

Атестація – це прояв власних здібностей, це нові сходинки до успіху

Відповідно до плану роботи предметно-методичної комісії заступників директора з навчально-виховної та виховної роботи днями відбувся  семінар-практикум  у  приміщенні ОЗО «Миронівський академічний ліцей №3». Учасникам було презентовано новостворений клас безпеки. Заступник директора з виховної роботи Лариса Борисівна Симоненко повідомила: «Завдяки тому, що заклад брав участь у соціальному проєкті Благодійного фонду "МХП-Громаді», клас безпеки поповнився цікавим і вкрай необхідним навчальним обладнанням, який  допоможе вчителям  пояснювати дітям у доступній формі правила безпечної поведінки, особливо у воєнний стан». Вдалим доповненням до презентації класу безпеки була несподівана  поява  шкільної команди ДЮПР «Круті перці», яка знана не лише в громаді, а й в області. Тож юні «зірки» змогли  своїм запальним виступом  подарувати незабутні  та яскраві емоції педагогам.

Ключовим у семінарі-практикумі було питання, якою має бути сучасна школа, щоб сформувати необхідні для життя компетентності школярів; як зробити навчання цікавим, пізнавальним, розвивальним та практично спрямованим? Чіткі та правильні відповіді на ці нагальні проблеми часу змогла дати заступник директора з НВР Людмила Петрівна Чала – досвідчена управлінка, учитель-методист із великим досвідом та власним стилем роботи. Зацікавило всіх присутніх  відео, що стало елементом новизни щодо представлення творчого педагогічного доробку ліцею №3. Керівник ПМК Л.В.Лепестій подякувала заступникам директора з НВР Людмилі Петрівна Чалі та Наталії Леонідівні Крутоголов за  майстерне представлення сучасного кабінету історії, ресурсної кімнати та  освітньо-комунікативного простору SMART  HUP.  

Заступник директора з навчально-виховної роботи Росавської гімназії Катерина Вікторівна Савченко змогла зацікавити  всіх присутніх тим, як можна за невеликий проміжок  часу взяти участь у кількох проєктах, які не лише поповнять матеріальну базу навчального закладу, але й  будуть дієвими в освітньому процесі. 

У ході плідної роботи семінару-практикуму всі учасники брали до уваги мудрі  поради-настанови Любові Миколаївни Зленко - провідного спеціаліста гуманітарного відділу Миронівської міської ради. 

Керівник ПМК Л.В.Лепестій підсумувала, що сьогодення кидає виклики педагогу у вигляді нескінченного потоку нової інформації, тому  вчитель повинен створювати комфортні умови, за яких кожен учень чи учениця будуть відчувати свою успішність та інтелектуальну спроможність. Ми живемо в екстремальний час, коли педагоги та учні є рівноправними суб’єктами освітнього процесу і  коли від цього реалізація поставлених цілей здійснюється стовідсотково. Адже завдання сучасної школи зробити навчання не тільки цікавим, а і творчим, виховати таку особистість, яка була б здатна діяти в нових, часто непередбачуваних умовах і втілювати набуті навички у житті. А вчитель НУШ має всі можливості, щоб розбудити в дитині ті приховані «скарби», якими вона володіє. Тож щоб стати найкращим, наймудрішим, найрозумнішим, треба неабиякі вміння і надзвичайну силу духу, тим паче, у нинішніх умовах.



« повернутися

Вхід для адміністратора