A A A K K K
людям з порушенням зору
Гуманітарний відділ виконавчого комітету Миронівської міської ради Обухівського району Київської області

Вакцинація

Дата: 15.07.2021 20:44
Кількість переглядів: 98

КОЖЕН ПРАЦІВНИК ЗАКЛАДУ ОСВІТИ ЗМОЖЕ ВАКЦИНУВАТИСЬ І ЗАХИСТИТИ СЕБЕ ВІД COVID-19

   Вакцинація освітян і працівників закладів освіти від COVID-19 важлива, адже тільки так навчання на всіх рівнях буде безпечним як для освітян, так і для дошкільнят, учнів та студентів. Працівники сфери освіти є пріоритетною групою захисту відповідно до Дорожньої карти з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19.

«Захист освітян від коронавірусу є пріоритетом для Міністерства освіти і науки України. Дякую оперативному штабу МОЗ з протидії вакцинокерованим інфекціям, який підтримав нашу позицію щодо пріоритетності імунізації працівників сфери освіти. Для нас дуже важливо захистити працівників і розпочати новий навчальний рік у безпеці. Хочу наголосити, що вакцинація є добровільною», — наголосив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Вакцинація – найефективніший спосіб захиститись від COVID-19 чи важкого перебігу хвороби. Вакцинація залишається найважливішим інструментом запобігання нових захворювань і смертей, а також боротьби з пандемією. Тільки так освітяни знову зможуть повернутись до звичного життя й освітнього процесу.

ЧОМУ ВАРТО ВАКЦИНУВАТИСЬ ВІД COVID-19
ТИМ, ХТО ПЕРЕХВОРІЛИ

Якщо ви перехворіли на COVID-19 в безсимптомній, легкій чи важкій формі, ваш організм вже познайомився з коронавірусом SARS-CoV-2 та виробив до нього імунітет. Імунітет, вироблений в такий спосіб, називається набутим природним.

Але такий імунітет після перенесеного COVID-19 не гарантує того, що ви не захворієте знову на цю інфекцію. І важкість нового захворювання не залежить від того, як ви хворіли на COVID-19 раніше.

Натомість імунітет, який розвивається після вакцинації, надасть надійніший захист від коронавірусної хвороби. Вакциновані люди дуже рідко хворіють на COVID-19. А якщо таке трапляється, то переносять хворобу набагато легше і з меншою кількістю ускладнень. Це відбувається тому, що вакцини краще стимулюють утворення антитіл та Т-клітин, які знешкоджують вірус.

Тож навіть якщо ви перехворіли на COVID-19, вам варто пройти вакцинацію та забезпечити кращий імунітет. Після перенесеної хвороби вакцинація може бути відкладена на період до 6 місяців, протягом яких рідко повідомляється про повторні випадки COVID-19.

За наявності достатньої кількості вакцин можна вакцинуватися раніше – вже через 4 тижні після перших симптомів хвороби. Робити тест на антитіла до COVID-19 перед щепленням не потрібно! Докладніше про вакцинацію для тих, хто вже хворіли на COVID-19 – у відео на Facebook-сторінці ЮНІСЕФ.

ДОДАТКОВА ІНФОРМАЦІЯ ПРО ВАКЦИНАЦІЮ

Докладна інформація про вакцини, вакцинацію та інші деталі є на:

офіційному сайті https://vaccination.covid19.gov.ua. Щоб отримувати новини щотижня, підпишіться на розсилку;
за номером Контакт-центру МОЗ  0 800 60 20 19;
на сайті та Facebook-сторінці МОЗ щоденно публікують оновлення та інформацію про вакцини, вакцинацію, відповідають на найбільш часті запитання.
Довіряйте тільки перевіреним джерелам, щоби зберегти своє життя і здоров’я.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора