A A A K K K
людям з порушенням зору
Гуманітарний відділ виконавчого комітету Миронівської міської ради Обухівського району Київської області

Новини

Тиждень безпеки дорожнього руху в Іванівському академічному ліцеї

З 17-21 травня 2021 року в Україні стартував щорічний Тиждень безпеки дорожнього руху. Саме тому в Іванівському академічному ліцеї були проведені виховні години, бесіди, вікторини, квести, виставки, єдиний національний урок «Будь помітним на дорозі» з питань повторення знань безпеки дорожнього руху.    В рамках тижня учні 1 класу в цікавій ігровій формі ознайомилися з місцями безпечного переходу проїжджої частини дороги, із дорожніми знаками. Дізналися про роль світловідбиваючих наліпок на одязі, переглянули мультфільм «Правила безпеки на дорозі» та намалювали малюнки.

11:21 25.05.2021

Тиждень безпеки дорожнього руху в Миронівському академічному ліцеї №2

Життя – це найдорожчий скарб. Та в дитинстві ми не розуміємо, що ним треба дорожити.  У цей час майбутнє уявляється безхмарним,  життя – безкінечним. Та насправді це не так. Мить – і яскраві фарби радості змінюються на сумні відтінки біди. А щоб цього не сталося, дітям потрібні знання правил:  як діяти в тій чи іншій ситуації, і головне -  чітко їх дотримуватись. Тож  в Україні з 17 по 21 травня  тривав Тиждень безпеки дорожнього руху, метою якого була профілактика дорожньо-транспортного травматизму за участю дітей та усвідомлення необхідності вироблення навичок дотримання правил поведінки на дорозі. Активними учасниками цього тижня стали всі учнівські колективи ліцею №2. Так, під час заходів здобувачі освіти  знайомилися з найактуальнішими причинами ДТП, учасниками яких є діти, повторювали  правила дорожнього руху, які убезпечують потрапляння школярів у ДТП. А ще  об’єднувалися в команди,  щоб позмагатися між собою,  беручи участь у вікторині «Я - за безпеку на дорозі!»;  створювали колажі “10 правил пішохода”.  Учні 8-А класу взяли  участь у Всеукраїнському  конкурсі відеоробіт  «Будь помітним на дорозі», організаторами якого є  Міжнародний благодійний фонд «Допомоги постраждалим внаслідок ДТП» спільно з Міносвіти України та Моторним (транспортним) страховим бюро України.  Це стало доброю нагодою поділитися своєю унікальною відеороботою з теми носіння світлоповертальних елементів заради безпеки на дорозі. Випускники  творчо підійшли до створення   відеоролика соціальної реклами «Твоя безпека на дорозі». Наймолодші здобувачі освіти  із захопленням переглядали  відео «Небезпечна гра» та  повчальні мультфільми, а ще самі ставали акторами  лялькових  мінівистав.  Віртуальні подорожі та квести  дозволили малечі завітати у Країну дорожніх знаків. А ще свої знання з ПДР учні відображали у яскравих малюнках.

10:11 25.05.2021

Правила безпеки дорожнього руху в Кип’ячківській філії

У рамках проведення 6-го Глобального тижня з Правил безпеки дорожнього руху в Кип’ячківській філії було проведено ряд заходів. Учні прийняли участь у проведенні уроку-вікторини «Правила дорожні знай – в ДТП не потрапляй», для учнів початкових класів провели екскурсію дорогами села «Дорожню азбуку вивчай – своє здоров’я і життя зберігай», де вивчали дорожні знаки, правила дорожнього руху, а також намалювали світлофор. Учні 5-8 класів були залучені до проведення єдиного національного уроку «Будь помітним на дорозі», переглянули навчальний фільм про світловідбивні елементи для пішоходів, розв’язували ситуаційні завдання про надзвичайні ситуації на дорозі.

08:32 25.05.2021

Заклади культури відзначили День вишиванки

У третій четвер травня, українці вже традиційно святкують День вишиванки. Цей День не є офіційним, але відзначають його не тільки в Україні, але й за її межами. Підготували і провели свято «Українська вишиванка – наче райдуги світанки» колектив Миронівської базової бібліотеки у співпраці з директором базового будинку культури В. Голубєвим, а також солістами народного ансамблю пісні і танцю «Чорнобривець» (художній керівник Людмила Голубенко) та керівником оркестрової групи М.Басаєм. В бібліотеках-філіях Миронівської міської ТГ відбулися виставки, народознавчі години, фольклорно-мистецькі свята.

13:25 21.05.2021

День вишиванки у Маслівській ЗОШ

Всесвітній день вишиванки — міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Всесвітній день вишиванки народився 15 років тому в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича. Нині вишиті сорочки в третій четвер травня одягають у понад сотні країн.  Свято не прив'язане до жодного державного чи релігійного. До нього може долучитися кожен охочий, одягнувши вишиванку. До свята в школі проведено акцію «Світлина у вишиванці на пам’ять». Учні весь тиждень фотографувались зі своїми рідними та знайомими у вишиванках, за улюбленим заняттям. Також відбувся флешмоб. Знято відеоролик, який плануємо викласти у Fb, на сторінку Освіта Миронівщини.

10:10 21.05.2021

Нарада для керівників закладів загальної середньої освіти

20 травня 2021 року о 10.00 год. у залі засідань  Миронівської міської ради проведено нараду для керівників закладів загальної середньої освіти. Заступник Миронівського міського голови Світлана Анатоліївна Паришкура виступила з вітальним словом, та познайомила соціальних педагогів з представниками новоутвореного Соціального відділу для налагодження зв'язку та тісної співпраці. 

16:15 20.05.2021

Заходи до 150-річчя з дня народження В. Стефаника у Росавській ЗОШ

У рамках святкування 150-річчя від дня народження Василя Стефаника в Росавській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулася низка заходів: літературні години, усні журнали, ознайомлення з листами та новелами, дискусіями новеліста, перегляд фільму " Камінний хрест" занурили учнів 8-11 класів у творчий світ письменника. Учні глибше ознайомились з основоположником української новелістики. Заходи провели вчителі української мови і літератури Кочерга С.О., Косько Л.В., Стародубець Г.І.

14:57 18.05.2021

Вхід для адміністратора