A A A K K K
людям з порушенням зору
Гуманітарний відділ виконавчого комітету Миронівської міської ради Обухівського району Київської області

Новини

«Світовий тріумф «Щедрика» - 100 років культурної дипломатії України»

В стінах Миронівського краєзнавчого музею з 22 лютого до 6 березня 2021 року експонується мандрівна виставка «Світовий тріумф «Щедрика» - 100 років культурної дипломатії України», де всі бажаючі можуть познайомитися з персоною українського хорового диригента, композитора, етнографа та  письменника-мемуариста Олександра Кошиця, який до речі, народився в селі Ромашки Миронівського району (тоді Канівський повіт, Київська губернія, Російська імперія). А тому наполегливо запрошуємо миронівчан та гостей міста завітати на виставку!

16:15 22.02.2021

Нарада з керівниками закладів освіти гуманітарного відділу виконавчого комітету Миронівської міської ради

18 лютого відбулася нарада з керівниками закладів освіти гуманітарного відділу виконавчого комітету Миронівської міської  ради.  Розпочалася нарада із вручення нагород переможцям та учасникам Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2021». Заступник міського голови Паришкура Світлана Анатоліївна подякувала вчителям за активну участь у конкурсі та нагородила приємними призами. 

16:34 18.02.2021

Завітайте до МиронІвського краєзнавчого музею!

    Музейна експозиція Миронівського краєзнавчого музею нещодавно поповнилася новими знахідками. Тепер наші відвідувачі зможуть побачити керамічний посуд трипільців. Трипільська культура є однією з основних давньоземлеробських культур  кам'яно-мідної доби. Трипільські племена займали простори Східної Європи від Дніпра до Карпат, від  Полісся  до Чорного моря і  Балканського півострова . Розвивалася ця культура в V-IV тис. до н. е. Загалом в Україні виявлено понад дві тисячі пам'яток цієї археологічної культури. Тож запрошуємо на знайомство з трипільською культурою в Миронівський краєзнавчий музей. Вхід вільний Графік роботи для відвідувачів: Пн.-Пт. з 9:00 до 16:00 години Адреса: м. Миронівка, вул. Соборності, 62 Тел. для довідок: 098 624 11 37 096 529 16 53 Музей працює з дотриманням усіх протиепідемічних заходів, тому відвідувачам потрібно мати засоби індивідуального захисту!

14:33 18.02.2021

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Відповідно до Указу Президента України від 11.02. 2004 р., 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Ця дата вибрана не випадково. Вона приурочена річниці виведення радянських військ з республіки Афганістан. Десять років йшла неоголошена безглузда війна. У тому кривавому поході обірвалися тисячі життів молодих радянських воїнів. Там, в ущелинах і на перевалах гористого Афганістану, воїни-інтернаціоналісти, по суті хлопчаки, одягнуті у військову форму, проявляли вірність бойовій дружбі, готовність пожертвувати собою заради товариша, безстрашність у бою, винахідливість у скрутній обстановці.

15:14 16.02.2021

Про збільшене навантаження, перебір і недобір годин у освітніх галузях

Від учителів та батьків можна почути критику, що проєкт типового навчального плану для 5–9 класів завантажує дітей ще більше, ніж було раніше. Концепція НУШ же навпаки передбачає зменшення навантаження на учнів, визначаючи його однією з проблем шкільної освіти. Чому так сталося та про інші слабкі місця цього документа “Нова українська школа” поговорила з керівником робочої групи зі створення нових стандартів освіти Романом Шияном.

14:18 05.02.2021

Вхід для адміністратора